Vaikka Uudessa Meksikossa on monenlaisia ​​tammipuita, helposti syötävä tyyppi löytyy juurella ja kanjoneilla 3 000 – 8 000 jalkaa. Nämä lajit ovat suhteellisen makeita, eikä niitä tarvitse purkaa.

Valmistaudu Acorn:

Ensimmäinen askel on murskata maku. Heitä ne pois madonrei’illä ja ne, jotka uivat yläosaan vedessä. Sekoita sitten maku sylinterikivellä, kiviä tai metaattia. Jos maku on erittäin katkera, on ensin poistettava tanniini. Helpoin tapa tehdä tämä on keittää veteen uudestaan ​​ja uudestaan, kunnes vesi on kirkas. Sitten maku voidaan paahdata, kuivata ja jauhottaa aterioon, jota käytetään paksunnosten valmistamiseen. Makeat maut voidaan myös syödä raakoina tai paahdettuna ja sitten syödä. Mesquite Beans joissakin aikoina ja joillakin alueilla Mesquite-papuja oli vieläkin tärkeämpi elintarvikekirja kuin maissi. Pavut on korjattu kuivauksen aikana, kun ne ovat täysin kypsiä: oljenkeltainen, mahdollisesti pilkottu punaisilla juovilla ja hauras. Pavut kuivataan sitten kokonaan. Vaikka parempilaatuiset pavut säilytetään kokonaisuudessaan, heikompilaatuisia papuja jauhetaan aterioon, ripustetaan vedellä ja muodostetaan koviksi kakkuiksi ennen varastointia. Yksi resepti lukenut, että pavut on redried ensimmäisen hionnan jälkeen, ja sitten uudelleen maahan. Mesquite-papuja voidaan käyttää myös vihreänä liemeen tai juoman valmistuksessa. Piñon-mutterit Jos voit sanoa jotain piñon-mutterista, saattaa olla se, että se on messiest asia maailmassa satoa. Muutama vuosi sitten päätin kerätä omia pähkinöitä ja luultavasti päätyä noin kuppiin ennen luovuttamista. Minulla oli tumma tahmea sap kaikkiallani ja kiinni kaikesta, mitä kosketin viikon ajan. En ole kerran valittanut niistä hienoista piney-pähkinöistä. (Ja itse maksan kolme kertaa enemmän, jos minulla olisi siihen varaa.) Olen sittemmin havainnut, että piñonikartioita pitää paahuttaa ennen kuin yrittää kuorittaa niitä, mutta vielä lämpimänä ne voidaan sijoittaa kahden kangaskappaleen väliin ja rullata voimakkaasti pyöräilykiven kanssa. Jotta ne voitaisiin säilyttää, piñons olisi paahdettu. Ne voidaan syödä raakoina tai paahdettuna, kuivattuna ja jauhetaan aterian yhteydessä. Ne voivat myös paahdettua ja jauhettua, jolloin muodostuu pähkinävoi. Piñonit ovat tavallisesti pienempiä ja pyöreämpiä kuin muut mäntymät, ja ne löytyvät seisomista tai haarautuneita rypäleiden välillä 4000 – 7500 jalan korkeudessa. Pähkinät ovat runsaasti proteiineja ja rasvoja, ja ne ovat myös erittäin korkeita kaloreissa. Kukkaviljelmän siemenet Valitettavasti auringonkukat olivat lounaassa ensimmäinen kotieläiminä pidetty kasvi, joka saapui ennen pavut, maissia ja squashia. Ne ovat erittäin proteiineja ja ne sisältävät noin 50% öljyä, joka voidaan kiehua keittämällä. Syksyllä siemenet kuivataan, ja ne hakataan keppejä vapauttaen siemenet. Sitten ne heitetään (kaski erotetaan siemenestä peittaamalla tai heittämällä), parsataan ja jauhetaan metaatilla. Toinen valmistusmenetelmä on peittää koko siemen hiiltä muutaman sekunnin ajan ennen kuorimista, sitten jauhaa ne pähkinävoiksi.